Nyheder

Fra Frid: Når en hjernetumor smadrer en lykkelig familie

09-09-2021
"Jeg hader den tumor", siger Lottes mand, efter hun er blevet opereret i hjernen, men fortsat lider af senfølger og kognitive forandringer.

Fra Frid: At fortælle om sin sygdom

16-10-2020
Da jeg i sommers udsendte "I en tynd tråd - om at leve med en alvorlig sygdom" på forlaget Gyldendal var hensigten, at give håb til de 1600 danskere, der hvert år får at vide, at de har en tumor i hjernen.

Fra Frid: Overvågning i corona-krisens tegn

16-04-2020
Forleden præsenterede sundhedsminister Magnus Heunicke en ny app, der kan spore smitte. Snart vil vi alle blive opfordret til downloade appen på vores mobiler. Vi vil så med appen kunne se, om vi har været i nærheden af corona-smittede.

Fra Frid: Ulighed i sundhedsvæsenet

31-03-2020
Det siges, at det var de rige, der bragte coronavirus hjem fra deres skiture i alperne, men at det er de fattige, gamle og udsatte, der nu er indlagt med virus på de intensive afdelinger på vores hospitaler.

Fra Frid: Sundhedsreformen er kørt af sporet

13-02-2019
Regeringens stort anlagte, længe ventede udspil til sundhedsreform fuser ud som gassen af en slatten ballon.

Fra Frid: Sundhed handler om mennesker mere end struktur!

06-11-2018
Sundhedsreformen bør handle om mennesker, ikke om struktur. Det skriver Hjernetumorforeningens ambassadør, Niels Frid, i dette blogindlæg:

Fra Frid: Peter Høeg udfordrer lægevidenskaben

11-09-2018
Hjernetumorforeningens ambassadør læser Peter Høegs nye roman ind i en sundhedspolitisk sammenhæng og efterlyser hjernescannere, der tager hensyn til menneskelige følelser.

Fra Frid: 10 gode grunde til at droppe Sundhedsplatformen

31-07-2018
Læs HjernetumorForeningens ambassadør Niels Frid's blogindlæg om Sundhedsplatformen.

Fra Frid: Hellere crackpusher end læge

20-04-2018
“Langt hellere en anstændig karriere som crackpusher eller indbrudstyv”, skriver succesforfatteren Stefan Jacobsen til dem i den næste generation, der overvejer at blive læge.

Fra Frid: Det giver håb at tale om det sværeste

26-01-2018
En god ven gjorde mig opmærksom på et interview i britiske BBC forleden. Interviewet er med den tidligere minister for folkesundhed og kultur, Tessa Jowell. Jowell trak sig fra politik, da hun i 2015 fik konstateret en hjernetumor.

Fra Frid: Sundhedsplatformen minder om Ebberød Bank

08-12-2017
Siden Sundhedsplatformen blev indført i Region Hovedstaden sidste år, har den ene overlæge efter den anden smidt kitlen i vrede over det nye IT-system.

Fra Frid: Hjerneoperationer handler om at undgå at gøre skade

11-10-2017
Hvordan vurderer man som hjernekirurg, hvornår det er rigtigt og forkert at operere? Dette er en samtale om emnet mellem hjernekirurg Henry Marsh (HM), forfatter til bøgerne ‘Gør ikke skade’ (2014) og ‘Hverken solen eller døden’ (Forlaget don max, 256 sider, 299,95 kr. Udkommer den 16. oktober) og Niels Frid-Nielsen (NFN), ambassadør for Hjernetumorforeningen, journalist og kommentator.

Fra Frid: Et fællesskab af alvorligt syge

21-09-2017
Det er som om vi, der har været ramt af alvorlig sygdom finder sammen i et særligt fællesskab. Vi ved, hvad det vil sige, at være på kanten og ikke vide, om man nogensinde vender tilbage til livet, som man før kendte det.

Fra Frid: Mig og Prins Henrik

08-09-2017
Kongehusets åbenhed om Prins Henriks sygdom og kognitive svækkelse er en begyndelse, der også kan komme os med hjernetumorer inde på livet til gode.

Fra Frid: Når træthed er din faste følgesvend

25-08-2017
Inden jeg fik fjernet en tumor i hjernen, var jeg så træt, at jeg kunne lægge mig ned og sove dagen lang. Trætheden fortsatte efter operationen og den dag i dag er jeg mere træt end dengang en hjernetumor forandrede mit liv.

Fra Frid: Nivis ulidelige og urimelige historie

02-08-2017
Ventetid er altid irriterende. Men nogle gange er den værre end andre gange. Når man efter en scanning venter på svar vedrørende en hjernetumor er ventetiden svær, ja den føles ulidelig, pinefuld og lang.

Fra Frid: Noter til en samtale om 'Du forsvinder'

27-04-2017
På Hjernetumorforeningens generalforsamling i weekenden taler jeg med forfatteren Christian Jungersen om tankerne bag romanen og filmen ‘Du forsvinder’, der handler om livet med en hjernetumor og er baseret på grundig research i hjernen. Her er mine indledende noter til samtalen:

Fra Frid: En vigtig film – især for patienter, pårørende og fagfolk der arbejder med hjernetumorer

12-04-2017
‘Du forsvinder’ er en vigtig film. Peter Schønau Fogs filmatisering af Christian Jungersens roman af samme navn sætter billeder, sjæl og smerte på en sygdom, som alt for få kender, selv om 1.500 danskere hvert år må erkende, at de har en svulst i hjernen.

Fra Frid: Du skal bare leve livet

20-03-2017
Den unge designer Louise Ry Mathiasen var et lyspunkt på årets Hjernetumordag. Hendes liv er ellers dystert nok. Hun er blevet opereret flere gange for en tumor i venstre side af hjernen. Også efter operation er hun løbet ind i problemer. Blandt andet blev hun opsagt fra sit arbejde på grund af kognitive problemer. Efter operation fik hun med egne ord ‘svært ved at huske navne’, ‘svært ved at overskue situationer’ og ‘svært ved at finde ud af hvem jeg var’.

Fra Frid: Musik ER medicin!

13-02-2017
Musik hjalp mig tilbage til livet, som jeg kendte det, efter en operation i hjernen i 2012.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 32

1 2
 
Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig