20 patientforeninger modtager Kræftens Bekæmpelses hæderspris

14-02-2020
20 patientforeninger modtager Kræftens Bekæmpelses hæderspris HjernetumorForeningen var én af de 20 foreninger, der 4. februar 2020 modtog hædersprisen for deres store og betydningsfulde indsats for kræftpatienter og pårørende i alle dele af kræftforløbet.

Vidensdeling for fagprofessionelle om patientforløb i Region Nord

15-01-2020
Temaeftermiddag i Aalborg om hjernetumorpatientens forløb gennem hospitalssystemet og den videre opfølgning regionalt og kommunalt i Region Nordjylland

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev januar 2020

03-01-2020
I HjernetumorForeningens syvende nyhedsbrev kan du bl.a. læse om Hjernetumordagen 2020 og formandens nytårshilsen.

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev november 2019

19-11-2019
I HjernetumorForeningens sjette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om formandens tur til IBTA-konferencen i Washington, forskning i ny effektiv behandlingsstrategi på OUH og kommende spændende arrangementer.

Læs formandens beretning om årlig hjernetumorkonference i Washington

19-11-2019
Fra den 9. til den 12. oktober deltog jeg i et seminar arrangeret af International Brain Tumor Alliance - IBTA. Seminaret blev afholdt i Washington D.C., hvor 98 personer fra 25 lande deltog.

Kan velkendt medicin blive ny behandling af kræft?

28-08-2019
Hver gang man støder på videnskabelige artikler om glioblastom, fremhæves kræftformens aggressivitet og høje dødelighed, og det på trods af teknologiske fremskridt inden for kirurgi, stråling og kemoterapi...

Læs HjernetumorForeningens 5. nyhedsbrev

28-08-2019
I HjernetumorForeningens femte nyhedsbrev kan du bl.a. læse om det nye pakkeforløb for hjernekræft og om Patientforeningernes Dag.

Nyt pakkeforløb ved mistanke om kræft i hjernen

15-08-2019
Pakkeforløb for primær hjernekræft Hvilke undersøgelser skal du igennem, hvis der er mistanke om, at du har kræft i hjernen? Og hvilke behandlinger skal du have tilbud om?

Læs HjernetumorForeningens 4. nyhedsbrev

28-06-2019
I HjernetumorForeningens sommernyhedsbrev kan du bl.a. læse vores lykønskning til den nye sundhedsminister Magnus Heunicke og læse en anbefaling af en praktisk app til patienter.

Fra Frid: Sundhedsreformen er kørt af sporet

13-02-2019
Regeringens stort anlagte, længe ventede udspil til sundhedsreform fuser ud som gassen af en slatten ballon.

Region Midtjylland stopper med at bruge Avastin til behandling af hjernetumorer

24-01-2019
Midtjylland vil som eneste region ikke længere finansiere Avastin-behandling til patienter med hjernetumorer. Det har fået Dansk Neuro-Onkologisk Gruppe til at sende bekymringsbreve til Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

I ønskes alle et godt nytår!

01-01-2019
Hjernetumorforeningen ønsker alle et godt nytår. Læs formandens nytårshilsen.

Fra Frid: Sundhed handler om mennesker mere end struktur!

06-11-2018
Sundhedsreformen bør handle om mennesker, ikke om struktur. Det skriver Hjernetumorforeningens ambassadør, Niels Frid, i dette blogindlæg:

Fra Frid: Peter Høeg udfordrer lægevidenskaben

11-09-2018
Hjernetumorforeningens ambassadør læser Peter Høegs nye roman ind i en sundshedspolitisk sammenhæng og efterlyser hjernescannere, der tager hensyn til menneskelige følelser.

Fra Frid: 10 gode grunde til at droppe Sundhedsplatformen

31-07-2018
Læs HjernetumorForeningens ambassadør Niels Frid's blogindlæg om Sundhedsplatformen.

Fra Frid: Hellere crackpusher end læge

20-04-2018
“Langt hellere en anstændig karriere som crackpusher eller indbrudstyv”, skriver succesforfatteren Stefan Jacobsen til dem i den næste generation, der overvejer at blive læge.

Fra Frid: Det giver håb at tale om det sværeste

26-01-2018
En god ven gjorde mig opmærksom på et interview i britiske BBC forleden. Interviewet er med den tidligere minister for folkesundhed og kultur, Tessa Jowell. Jowell trak sig fra politik, da hun i 2015 fik konstateret en hjernetumor.

Fra Frid: Sundhedsplatformen minder om Ebberød Bank

08-12-2017
Siden Sundhedsplatformen blev indført i Region Hovedstaden sidste år, har den ene overlæge efter den anden smidt kitlen i vrede over det nye IT-system.

Fra Frid: Hjerneoperationer handler om at undgå at gøre skade

11-10-2017
Hvordan vurderer man som hjernekirurg, hvornår det er rigtigt og forkert at operere? Dette er en samtale om emnet mellem hjernekirurg Henry Marsh (HM), forfatter til bøgerne ‘Gør ikke skade’ (2014) og ‘Hverken solen eller døden’ (Forlaget don max, 256 sider, 299,95 kr. Udkommer den 16. oktober) og Niels Frid-Nielsen (NFN), ambassadør for Hjernetumorforeningen, journalist og kommentator.

Fra Frid: Et fællesskab af alvorligt syge

21-09-2017
Det er som om vi, der har været ramt af alvorlig sygdom finder sammen i et særligt fællesskab. Vi ved, hvad det vil sige, at være på kanten og ikke vide, om man nogensinde vender tilbage til livet, som man før kendte det.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 39

Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig