Spørgsmål og svar om dine rettigheder

Kan jeg søge plejeorlov og hjælp til personlig pleje på forhånd, så det er klar til, vi skal bruge det?

15-02-2021
HjernetumorForeningens socialrådgiver Bente Toth Mouritzen har svaret på dette spørgsmål.

Kan jeg låne penge af banken, selv om jeg ikke kan få en livsforsikring?

26-11-2020

Min ekskone har glioblastom grad 4. Har jeg krav på at få indsigt i hendes tilstand, idet vi har fælles forældremyndighed?

26-11-2020

Hvordan er jeg økonomisk stillet, hvis jeg kun kan arbejde deltid?

11-11-2020

Hvilke rettigheder har man som patient med en hjernetumor grad 4?

07-09-2020

Operation har gjort ham halvsidigt lammet. Hvad er hans muligheder fremadrettet, og hvad kan vi gøre som pårørende?

07-09-2020

Jeg har fået meningeom og min mand har alzheimers. Hvor kan vi få hjælp?

25-08-2020

Hvad sker der med min livsforsikring, hvis jeg får udbetalt min pension som 60-årig?

10-06-2020

Der er fundet ny vækst i min tumor, og jeg er anbefalet at blive opereret igen. Har jeg ret til en ny sygedagpenge-periode?

08-06-2020

Min mand blev opereret for to måneder siden, og jeg har svært ved at få det til at passe med mit arbejde. Kan vi søge økonomisk kompensation?

01-06-2020

Jeg havde en hjernetumor som barn og har haft det svært med indlæring, men har ikke fået hjælp. Kan du kontakte min kommune?

20-05-2020

Kan man få hjælp til at klare dagligdagen, hvis man ikke kan klare det selv pga. en hjernetumor?

17-02-2020

Jeg er godkendt til 9 timer om ugen i fleksjob, men kan ikke holde til det i længden. Hvad kan jeg gøre?

13-02-2020

Hvornår vil man give en terminalerklæring til en mand med uhelbredelig gliobastom grad 4?

21-11-2019
HjernetumorForeningens socialrådgiver Bente Toth Mouritzen og kræftlæge Søren Møller har svaret på dette spørgsmål.

Hvor kan jeg få psykologhjælp?

07-08-2019
HjernetumorForeningens formand Karen Risgaard har svaret på dette spørgsmål.

Kan man søge støtte til ophold på Vejlefjord?

20-06-2019

Der er tegn på tumorceller igen 5 år efter operationen. Kan jeg få hjælp af en neuropsykolog?

10-04-2019
Neuropsykolog Christina Malling Engelmann fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.